De aller fleste store hårtrender vender tilbake med jevne mellomrom – og det gjelder også permanent-sveisen. På 80-tallet skulle «alle» ha permanentkrøller, gjerne kombinert med ekstremt volum og flittig bruk av tuperingskammen.

Og nå ser vi at krøllene er på vei tilbake i motebildet. Trenden begynte såvidt å røre på seg allerede for noen år siden, da strukturbehandlinger som ga bølger og liv i håret begynte å bli etterspurt. Beach waves-stilen, der det skulle se ut som at du kom rett fra stranden og hadde latt håret lufttørke i naturlige krøller, ble en tydelig trend i fjor.

Men i år ser vi at det skal være mer spenst i krøllen. Trendbildet beveger seg fra bølger i retning krøller – og hvem vet om det ender opp i 80-tallets ideal med digert volum og tupert lugg?

Som vanlig kommer også denne trenden fra Hollywood-traktene. Skuespilleren Emma Stone var for eksempel en av dem som har vist seg på Instagram med permanentruller i håret, sammen med venninnen og makeup-artisten Rachel Goodwin:

Skuespilleren Jaime King (som du kanskje kommer til å se i storfilmen Ocean’s 8 i sommer) dokumenterte også hele prosessen – og resultatet – på sin Instagramprofil for et par måneder siden:

First perm since the 3rd grade! ?

Et innlegg delt av Jaime King (@jaime_king)

Andre trendsettere som gladelig viser frem sine nye krøller er modellene Alanna Arrington og Frederikke Sofie, og skuespillerne Blake Lively og Jennifer Lawrence:

Et innlegg delt av ALANNA (@alannaarrington)

Men om moten fra 80-tallet vender tilbake, så har det heldigvis skjedd litt med hårbehandlingene de siste 30-40 årene. Strukturbehandlinger for håret kan gjøres mye mer skånsomt enn på 80-tallet, så nå går det an å leke seg litt med bølger og krøller i håret uten å frykte tørt og frynsete hår. Vi hjelper deg gjerne!