Sommeren er en fin tid for å style håret som om du nettopp har kommet fra stranda, selv om du kanskje har ligget inne og sett på Netflix hele dagen. Du kan for eksempel prøve beach waves, som er en sterk og tydelig trend akkurat nå.

Og så er du kanskje ikke så heldig at du er utstyrt med fall i håret fra naturens side. Da må vi jukse litt! Det er ingen sak å lage bølger i håret, om man bare vet hvordan.

Les også: Permanenten gjør comeback

Sånn grovt sett er det to måter du kan lage bølger i håret på: Ved hjelp av en krølltang, eller ved å flette håret. Vi har funnet frem til to fine videoer som viser de to forskjellige måtene å gjøre det på.

1. Beach waves med hjelp av krølltang

Er du vant til å bruke krølltang, er dette en kjapp og grei måte å gjøre det på. Krøller du håret ofte, anbefaler vi varmebeskyttende spray eller mousse før du går i gang (vi har det i salongen, bare spør).

Om du ikke har en krølltang av den samme typen hun bruker i videoen, kan du bare bruke den du har. Men legg merke til hvordan hun bruker krølltangen både vannrett og loddrett når hun krøller for å få den litt rufsete looken. Beach waves skal ikke være polerte og «pene»  – det skal se litt tilfeldig ut.

Om du har lengre hår enn hun som viser frem teknikken på videoen, så ikke fortvil: Du gjør det på samme måte om du har kort, halvlangt eller langt hår.

2. Beach waves uten varmebehandling

Den andre måten å lage beach waves på, er å flette håret mens det fortsatt er litt fuktig, og la det tørke mens du har det i fletter. For eksempel mens du sover.

Her er det særlig to ting du bør passe på. Den ene er at håret ikke må være helt vått når du fletter det, da vil det ikke tørke i løpet av natten – og du ender heller opp med wetlook.

Den andre tingen er at du bør være påpasselig med å flette håret helt ut. Hvis du dropper de nederste fem centimeterne, vil det være lett å avsløre at bølgene kommer fra en flette, og ikke som en naturlig følge av at du har hengt på stranda hele dagen…

Lykke til med strand-looken!