Floker i håret er frustrerende. Er du sent ute om morgenen, har du liksom ikke lyst til å bli stående fem minutter ekstra på badet for å gre ut knuter av håret!

Den gode nyheten er at flokete hår kan forebygges. Følger du våre gode råd, lover vi mindre frustrasjon, sunnere hår og gladere hodebunn!

1. Bytt putetrekk

Silke og sateng er glattere og snillere mot håret enn bomull. Våkner du hver morgen med et fuglereir på hodet, kan du prøve å bytte ut putetrekket i bomull med et i sateng eller silke.

2. Vær mindre hardhendt

Om håret ditt ofte er flokete, kan det være et tegn på at det er tørt og skadet. Det betyr at du bør være superforsiktig når du grer det. Del opp flokene i mindre partier som du grer skånsomt ut med en grovtannet kam eller en tangle teezer.

Les også: 10 sparetips for deg som vil ha langt hår

3. Ha med børste i veska

Det er bedre for håret om du børster det ofte og lite, enn sjelden og mye. Ha derfor med deg børsten i veska og dra gjennom håret noen ganger i løpet av dagen. Da forebygger du at det danner seg større floker du må bruke makt for å bli kvitt.

4. Begrens varmebehandlingen

Håret blir lett tørket ut om det ofte utsettes for varmebehandlinger som føning og krølltang/rettetang. Se om du ihvertfall i en periode kan begrense varmebehandlingene, for å se om det hjelper på flokingen. Det går også an å bruke varmebeskyttende produkter som gjør varmen mindre intens for håret.

5. Bruk riktig balsam

Hvis det er tørt hår som er problemet ditt, må du ha en balsam som hjelper håret å få fuktigheten tilbake. Vi kan hjelpe deg med å finne riktig produkt som passer for akkurat ditt hår. Det kan også være at du bør la det være litt balsam igjen i håret etter skylling, hvis håret ditt er ekstra tørt.

Les også: Du må skylle lenger enn du tror

6. Husk jevnlige hårkurer

Tørt og flokete hår kan få livsgnisten tilbake om du jevnlig lar det få ekstra fuktighet fra en god kur. Her er det litt vanskelig å komme med generelle råd, så sørg for at du har kyndig veiledning fra noen som kan hår når du velger hvilken kur du skal bruke. At du har flokete hår betyr ikke nødvendigvis at du skal ha en kur for tørt hår – det kommer helt an på håret ditt.

7. Sov med oppsatt hår

Har du langt hår, bør du ikke sove med det løst – det øker sannsynligheten for floker. Lag en litt løs flette som er god å sove med, som du fester med en hårstrikk som er snill mot håret. Da kan det hende du er så heldig at du morgenen etter bare kan løsne på fletta og børste lett gjennom håret.