De «unaturlige» hårfargene er veldig i vinden nå om dagen. Pastellfarger, shimmerfarger og mer fargesterke varianter av rødt/orange er stadig å se på instagramprofilene til hotshot-frisørene utenlands.

Denne sommeren har også nyanser inspirert av havet seilt opp som trendfarge nummer én. Og det er absolutt ikke en farge som er forbeholdt hipstere og trendnisser – det går også an å gjøre blåfargen mer diskret slik at den passer for alle.

Vi har funnet frem noen bilder til inspirasjon, og delt dem opp i blåfarget hår for nybegynnerne, viderekomne og våghalsene.

1. Blått hår for nybegynneren: Striper

Har du ikke lyst til at håret ditt skal skrike så høyt, kan du begrense blåfargen til noen striper som skaper liv.

Har du mørkt hår, blir fargen enda mer diskret:

Et innlegg delt av @hairby_kelsi.m

Du kan også begrense fargebruken til lengdene. Det gjør at du lettere kan «skjule» de blå partiene i en slurveknute eller en flette de dagene du har lyst på litt kjedeligere hår.

Et innlegg delt av Owen Gould (@owengould)

2. Blått hår for viderekomne: Olabukseblå

Ja, du skjønte det: Denne fargen kalles olabukseblå fordi den gir deg muligheten til å matche buksa og håret. Det er en tydelig statement-farge, men de gråblå nyansene gjør at fargen likevel ikke er av de som gir aller mest oppmerksomhet.

Hadde du turt noen av disse?

3. Blått hår for våghalsene: Knallblå

Dette er fargen for de som vil ruve i terrenget, de som ikke er redd for oppmerksomhet og som ikke vil bli oversett. Knalltøft, synes vi!