Vi vet godt at det er frustrerende: Du har sett en video med en superkul frisyre, og prøver å lage den hjemme på badet – men feiler så totalt. Det som ser lett ut, er ikke lett i det hele tatt, og du mister alt motet.

Ikke fortvil!

Vi har satt sammen en liste over fem ting du antagelig gjør feil underveis – sånn at du neste gang kommer helt i mål.

1. Du har nyvasket hår

Nyvasket hår + håroppsats = fiasko. Hver gang. Det er fordi nyvasket hår er altfor glatt til å jobbe med. Det aller beste er om det er to eller tre dager siden du vasket det sist. Da har det en mye bedre tekstur å jobbe med.

2. Du prepper ikke håret med stylingprodukter

Selv om du ikke har nyvasket hår, trenger du riktige stylingprodukter for å få håret til å gjøre som du vil. En saltvannsspray gir ofte fin tekstur, det samme gjør tørrsjampo. Og så må du beregne rikelige mengder hårspray både underveis og til slutt for å få det hele til å vare. Ikke vær gjerrig med sprayen!

3. Du tuperer for lite

Ser du noen som har mye volum i håret, så er det antagelig fordi de har vært flinke med tuperingskammen. Det gjelder både for utslått og oppsatt hår. De tynneste fjoner kan se fyldige og flotte ut bare man tuperer nok. Så ta en ekstra runde med tuperingskammen når du tror du er ferdig!

(Er du altfor ivrig med tuperingskammen, får du et problem i morgen når sveisen skal ut igjen. Den ser vi. Men kanskje våre beste tips mot floker i håret kan hjelpe?)

4. Du bruker for få hårnåler

Har du mye hår, trenger du også mange hårnåler. Maaaange. Sørger du for å stikke dem inn så de blir skjult, og du har hårnåler som er i noenlunde samme farge som håret ditt, trenger du ikke være redd for å bruke for mange. Det må til for å få frisyren til å sitte.

5. Du forventer å få det til på første forsøk

Som ved alt annet i livet: Skal du bli flink, må du øve. Du trenger ikke nødvendigvis å tørrtrene på alle frisyrer du finner på YouTube i timesvis hver dag, men om du har klart å øve opp en god teknikk for fletting, tupering og hvordan du best fester hårnålene, så har du grunn-kunnskapen på plass. Da er også sjansen større for at du klarer å fikse de mer kompliserte frisyrene uten at det ser hjemmesnekret ut.

Får du det fortsatt ikke til? La oss hjelpe deg med grunnkunnskapen neste gang du er på besøk hos oss. Vi elsker å hjelpe!

Lykke til – vi heier på deg!