Du har sikkert sett noen med en tett og fin fiskebeinsflette, og tenkt at den ser komplisert ut å lage. Men neida, fiskebeinsfletta er superenkel – til og med enklere enn en vanlig flette!

Vi har funnet frem til en video som forklarer det helt grunnleggende. Vi lover: Når du har brukt noen minutter på denne, får du det garantert til selv!

Fiskebeinsfletta får du kjapt unna når du lar delene du fletter med være litt store. Har du god tid og vil ha en tettere flette, bruker du mindre partier med hår.

Og som alltid når du skal flette eller sette opp håret: Sørg for at håret har litt tekstur. Nyvasket hår uten stylingprodukter er veldig glatt, og vil ikke holde seg på plass hele dagen. Bruk for eksempel saltvannsspray, hårskum eller tørrsjampo for å få håret litt mindre glatt hvis du nylig har vasket det.

Les også: Fem feil du gjør når du setter opp håret hjemme

Supertipset for fyldige fletter

Og så kommer supertipset: Hvordan få en tynn og pistrete flette til å se superfyldig ut? Det er faktisk ganske enkelt – du må bare dra litt i fletta, en og en del. Start nedenfra, og pass på å dra i ytterkant av fletta, ikke i midten.

Se hvordan det gjøres her:

Lett, sant?

Les også: Bob + flette = sant