Du trodde kanskje man brukte en rettetang for å få rett hår? Hah, så feil kan man ta! Rettetangen er nemlig også super til å skape krøll. Her er tre måter du kan bruke rettetangen for å skape volum, bølger eller krøll.

Og som alltid: Vi anbefaler alltid at du bruker et varmebeskyttende produkt før du går i gang med rettetang eller krølltang. Da er det mindre fare for at håret tar skade underveis.

Mer volum med rettetang

Selv om det heter rettetang, er det ikke meningen at håret skal bli flatt! Videoen nedenfor viser hvordan du bruker rettetangen for å gi håret flott volum selv om lengdene er slette.

Legg merke til hvordan hun bruker rettetangen i motsatt retning av hvordan håret skal ligge for å få det til å stå mer ut fra hodebunnen.

Bølger med rettetang

Beach waves er hot, selv om vi strengt tatt ikke er inne i en tid der vi ligger så mye på stranda. Det er mulig å lage beach waves uten noen form for varmebehandling, men du kan også bruke rettetangen til å få de lekre, tilfeldige bølgene. Du bruker da rettetangen i en S-formet bevegelse gjennom lengdene i håret, slik som dette:

Krøll med rettetang

Vil du ha litt mer enn bare bølger, kan du gå kraftigere til verks. I videoen nedenfor ser du hvordan du kan bruke rettetangen til å lage myke krøller som gir flott volum i håret. Legg særlig merke til hvordan hun vrir rettetangen annenhver gang mot og fra ansiktet for å gjøre krøllene mest mulig naturlige.

Les også: Hestehaletriksene alle bør kunne