Vi som er født med nordiske gener, blir ofte utstyrt med det tynne, fine nordiske håret. Gjerne helt pinnerett hår, uten antydning til krøll.

Men du behøver ikke se på den nordiske hårtypen som en forbannelse – det er mange flotte frisyrer som ser aller best ut med hår som ikke er så kraftig og tykt. Og dessuten: Det finnes en del triks du kan ta i bruk for å unngå at håret ser pistrete ut.

Her er våre fem beste tips!

1. Velg riktig frisyre

Har du tynt og rett hår, vil du antageligvis ikke kle så godt en frisyre med hår som er langt og med like lengder. Da blir det fort flatt. Istedet anbefaler vi som regel en lagvis, oppklippet frisyre det er enklere å lage litt fylde og volum i.
Krøller er også noe som gir volum. Du kan enten lage noen beach waves, eller kanskje til og med velge en lett permanent? Det vil gjøre underverker med volumet.

2. Tilfør tekstur

Det nordiske håret er gjerne veldig glatt og rett. Har du ekstremvarianten av det nordiske håret, opplever du kanskje at ingenting holder seg på plass mer enn en time – verken hårspray eller krøller. For å unngå at alt sklir ut av håret, bør du sørge for at du tilfører litt tekstur i stylingen. Det kan for eksempel være en god saltvannsspray eller hårmousse – alt etter hva du synes er enklest å bruke.

Les også: 7 råd mot floker i håret

3. Unngå balsam som tynger

Hvis du synes håret ditt har lett for å henge flatt rett ned, trenger du en balsam som ikke gjør håret enda tyngre. Balsamer kommer i alle slags varianter, og noen av dem egner seg bedre enn andre for det tynne håret. Vi kan gi deg veiledning rundt valg av balsam, slik at håret får den pleien det trenger uten at det blir tungt og flatt.

4. Vask litt sjeldnere

Om du klarer deg med å vaske håret annenhver dag eller sjeldnere, vil det faktisk tilføre håret litt volum. Særlig om du fyller på med litt tørrsjampo de dagene du ikke vasker håret.

Les også: Du må skylle lenger enn du tror

5. Gi et lite løft ved røttene

Å tilføre håret litt volum ved røttene er trikset som alltid får det til å se tykkere ut. Det er flere ting du kan gjøre for å få til dette, for eksempel føne håret mens du holder hodet opp ned. Du kan også tupere litt forsiktig innerst ved røttene med en tuperingskam. Men ikke overdriv – det ser bare rart ut!